Centrul de psihoterapie PsyClinic

             Anxietatea: Descriere si Tratament
     Psihoeducatie pentru persoanele cu tulburari de anxietate

         
  "De ce imi bate inima atat de repede?"
  "E posibil sa lesin in timpul unui atac de panica?"
  "De ce ametesc din senin?"
  "Imi tremura mainile si nu le pot controla..."
  "Se poate sa fac infarct?"
  "Ma simt buimac, nu ma pot concentra..."
  "Cand am o criza, simt ca ma sufoc, ca nu am aer!"

  Acestea sunt intrebarile si experientele pe care le traverseaza o mare parte dintre clientii nostri, care ajung sa ne ceara ajutorul dupa multe incercari de a intelege ce li se intampla si de a gasi o explicatie pentru transformarile pe care le-au suferit.

   De cele mai multe ori, chiar si in urma unor consultatii de specialitate, persoanele cu anxietate nu primesc o explicatie stiintifica si corecta asupra mecanismelor biologice si psihologice din spatele senzatiilor fizice care le afecteaza atat de mult viata, primind raspunsuri de tipul "Vi se pare...", "Nu aveti nimic serios...", "E de la psihic...", "Nu va mai ganditi la asta...", etc

  Experienta noastra in lucrul cu clientii care sufera de tulburari de anxietate - in special tulburarea de panica - ne arata ca psihoeducatia clientului cu privire la mecanismele biologice si psihologice care mentin anxietatea si determina senzatiile fizice descrise mai sus, ii ajuta pe acestia intr-o foarte mare masura sa gestioneze cu mai multa usurinta crizele de panica.
 
  Echipa PsyClinic va ofera un atelier structurat in care vom vorbi despre:

* Ce este anxietatea?
* Care sunt mecanismele biologice ale fricii
* Ce determina mentinerea simptomelor?
* Ce sunt mecanismele psihologice din spatele anxietatii?
* Ce rol joaca evitarile si asigurarile in mentinerea anxietatii pe termen lung?
* Cum ma pot ajuta singur?

Participand la acest atelier, veti intelege ce vi se intampla si de ce, si veti sti ce puteti face dumneavoastra pentru a depasi crizele de panica.
De asemenea, veti putea pune intrebari specialistilor cu experienta in tratamentul persoanelor cu tulburari de anxietate, care va vor pune la dispozitie cunostintele lor precum si "secretele" celor care au reusit sa depaseasca anxietatea.

Durata:
6 ore / 2 zile (3 ore/zi)
Atelierul se desfasoara in zilele de marti si sambata, in fiecare saptamana.Informatii si inscrieri:
Persoana de contact: Stancescu Raluca
Telefon 0726.191.822
Email: raluca.stancescu@psyclinic.ro


Copyright Stancescu Ana Raluca               Logo by Gheorghe Bogdan              Contact
Brosuri,
articole
Cursuri,
ateliere
Audio,
  video
Atacuri de panica, ganduri obsesionale, stres, anxietate?
       Citeste brosura "Tulburarile de anxietate"
Anxietatea: Descriere si tratament
Atelier de psihoeducatie pentru persoanele care sufera de tulburari de anxietate

Pe parcursul a 6 ore (2 zile x 3 ore) se vor discuta cauzele si simptomele tulburarilor anxioase, mecanismele biologice din spatele simptomelor, mecanismele psihologice care mentin anxietatea, dar si cele mai eficiente metode de tratament. O ocazie excelenta pentru a decide ce tip de tratament este indicat pentru dumneavoastra!
Comunicarea in cuplu
Atelier de crestere a abilitatilor de comunicare in relatii

Atelierul, structurat in 6 module, contine atat o parte teoretica, cat si o parte practica (ex. jocuri de rol), si are ca obiectiv cresterea abilitatilor de comunicare in relatiile de cuplu. La sfarsitul acestui atelier veti sti cum sa identificati si sa eliminati cele mai frecvente erori de comunicare, cum sa va exprimati asertiv nevoile, dorintele si nemultumirile si cum sa gestionati eficient situatiile conflictuale din cuplu.
Depresia: Fii alaturi de cel drag!
Atelier pentru familiile persoanelor cu depresie

Cand vine vorba de depresie, pare ca nimic din ceea ce facem nu il ajuta pe cel drag sa se simta bine. Acest lucru poate fi frustrant pentru familie, dar si pentru cel aflat in suferinta. Alaturi de specialistii PsyClinic, poti dobandi abilitatile necesare pentru a-l ajuta pe cel drag sa depaseasca depresia si sa-si mentina starea de bine!